
Endüstriyel otomasyon üretim görevleri tamamlamak için
robotik cihazların kullanılmasıdır. Bilgisayarlı veya robot tekniği hızlı ve verimli tekrarlayan görevleri taşıma kapasitesine sahip olduğu için bu gün ve bilgisayar çağında, bu üretim sürecinde giderek önem kazanmaktadır.Bu alanda kullanılan makineler de işçilerin yapması mümkün olmayan sıradan görevleri tamamlama yeteneğine sahiptir. Bu özel makine için pahalı ücretler ödemek zorunda değildir. Buna ek olarak, şirket tasarruf edebilirsiniz. Endüstriyel otomasyon konusunda bir şirket için hem de artıları ve eksileri vardır.Artı tarafta, yükselen sağlık maliyetleri ile, tatil zamanı gün ödedi ve diğer pahalı çalışan hakları, şirketler endüstriyel otomasyon ile tasarruf edebilirsiniz. Robot makine başlangıçta son derece pahalı olabilir, üretim işçiler için aylık ücret kaybı şirket için inanılmaz tasarruf sağlar. Makine yıkmak mümkün olmakla birlikte, bu sık olmaz. Varsa, bakım veya bilgisayar mühendisleri sadece bir avuç onarım kolu ve hatları yeniden sorunsuz çalışmasını almak için gereklidir. Buna ek olarak, birçok bitki vardiya çeşitli üretim işçilerin onlarca kiralama ve belirli günlerde kapatmak gerekir. Endüstriyel otomasyon,
ancak, bir şirket fazla mesai ödemeden bitki yirmi dört saat, yılda 365 gün, çalışmasını sağlar. Tek başına bu gerçek önemli bir tasarruf ekleyebilirsiniz.
Otomasyon Nedir ?
Otomasyon Sistemlerinin kullanım alanları;
İmalat sektörü: Fabrika otomasyon sistemleri
İnşaat sektörü: Bina, deprem otomasyon sistemleri
Elektrik sektörü: Akıllı sayaç, aydınlatma otomasyon sistemleri
Geri dönüşüm sektörü: Su arıtma, atik kağıt değerlendirme otomasyon sistemleri
Tekstil sektörü: kumaş boyama otomasyon sistemleri
Enerji sektörü: Enerji üretim, denetim,ücretlendirme otomasyon sistemleri
Elektronik sektörü: Devre dizayn, üretim otomasyon sistemleri Ayrıca bilişim,telekomünikasyon, ofis yönetimi otomasyon sistemleri de vardır.
Otomasyon sistemleri hiç kuşkusuz sanayinin ihtiyaçlarını karşilayan önemli bir yapıdır. Sistem, tasarruf sağladığından; Şirket bu birikimi kendi gelişimi için kullanabilir durumdadır. Büyümek, yurt dışına açılmak, bulunduğu sektörün başını çeken şirket olmak isteyen her firmanın öncelikli tercihleri arasında yer alacaktır. Popülerliğini daha da arttırarak hızlı gelişimini devam ettirecektir.
ENDÜSTRİYEL OTOMASYON
Otomatik üretim modern sanayinin temeli ve teknik ilerlemenin genel eğilimi olmaktadır. Bu da yeni fabrikasyon süreçleri, otomasyon olanaklarının daha geniş uygulanışı, otomatik işlem görücülerin ve sanayi robotlarının, çeşitli tipte yükleme gereçleri, yükleme gereçleri, transfer tezgahları ve otomatik kontrol sistemlerinin kullanımı demektir. Tüm bunlar için sürekli yeni uzmanlar istemi doğmaktadır.Sanayi üretiminin bugünkü durumu düzenli artan çıktı, üretimin uzmanlaşması ve bütünleşmesi, imalat süreçlerinin ve fabrika ürünlerinin standartlaşması ve ürün parametrelerinde aynılık istemi ile belirlenmektedir. Bu son gereklilik ancak imalat koşulları pratik olarak değişmediği sürece karşılanmaktadır. Fabrikasyonda, parçaların toplanmasında ve özellikle metal kesme tekniklerinde yeni yöntemlerin kullanımı yalnızca mekanizasyonda değil, imalatın, takım düzmenin ve kontrol süreçlerinin otomasyonunda ana önkoşul olmaktadır.
Endüstriyel otomasyonda mekanik, hidrolik ve elektronik birleşmekte ve otomasyon araçları olarak kuvvet, basınç, hız iletme sistemleri (transducers) , röleler, amplifikatörler, sinyal çevirgeçleri,elektriksel hidrolik ve pnömatik harekete geçiriciler kullanılmaktadır.
Otomatik kontrolde, kam kontrolleri, mekanik durdurma kontrolleri, şablon kontroller ve nümerik kontroller kullanılabilmektedir.Malzeme taşıyıcılığında basit oluklar bile otomasyonun bir parçası olarak kabul edilmekte; ayrıca ayırıcılar, besleyiciler, iticiler, yönlendiriciler ve robotlara kadar bunlar çeşitlenmektedir.Ölçüm işlemlerinde ve tezgahların ayarında otomasyondan yararlanılmakta; otomatik torna, freze, matkap ve taşlama otomasyonun bir kısmını oluşturmaktadır. Montajlara da otomasyon girmiştir.
Otomasyon denildiğinde aklımıza gelen şehirlerimiz;
istanbul:Gebze,Büyükçekmece,Ümraniye,Beyoğlu,Avcılar,Şişli,Ayazpaşa,Güneşli,Okmeydanı
İzmir:Çankaya,Konak,Pınarbaşı,Yenişehir,Karşıyaka,Yenişehir,Bornova
Bursa Osmangazi Adana Seyhan gelmektedir.